Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

icon adults RESOLUCIÓ DE LA CONVOCATÒRIA (30 de juny de 2017)

Les dues companyies seleccionades per a la propera edició d'El Cicló són:TANCA

- Cia El Martell
- Cia El Eje

Moltíssimes gràcies a totes les companyies que s'han presentat, ens seguim veient al teatre!!

icon adults CONVOCATÒRIA PROGRAMA 'EL CICLÓ'

Tantarantana obre la convocatòria del programa El Cicló, per seleccionar 2 companyies pel període queinclou les temporades 2017/18, 2018/19 i 2019/20. El període de recepció dels projectes serà fins el 18 de juny de 2017. El 30 de juny es comunicarà la resolució d'aquesta convocatòria a través de la web www.tantarantana.com i a través de les nostres xarxes socials.

EL CICLÓ, Cicle de companyies independents en residència és un projecte impulsat pel Tantarantana des del 2014 amb la voluntat de donar suport a col·lectius teatrals actius i emergents que treballen de forma independent i autogestionada. Durant tres anys s'ofereix a cada una de les cinc companyies residents un espai d'assaig i l'acompanyament artístic i tècnic necessaris per crear, produir, comunicar i difondre un espectacle cada any, que s'exhibirà dintre de la programació estable del teatre.

L'objectiu d'El Cicló és afavorir el procés de recerca, investigació i creació de cinc companyies i així contribuir a consolidar el seu procés de professionalització facilitant el contacte amb les xarxes de difusió i exhibició del sector teatral. També ofereix un espai de formació i de diàleg entre les cinc companyies, les companyies i la sala, i les companyies i el públic, per tal d'adquirir i consolidar durant els tres anys de residència les eines que faran servir posteriorment per assolir nous objectius en la seva trajectòria professional.

Les companyies seleccionades compten amb espais d'assaig, producció executiva, acompanyament artístic i tècnic, suport econòmic a la producció i recolzament per poder portar de gira els seus espectacles. També treballen en residència per desenvolupar i presentar espectacles de nova creació units per la recerca de noves maneres d'expressar la contemporaneïtat i de relacionar-se amb el públic abans, durant i després de l'espectacle.

Un programa a tres anys per a companyies residents que atorga l'estabilitat, la decisió i la planificació necessària per dur a terme els projectes culturals.

Podran optar les companyies professionals estables que hagin estrenat un mínim de tres espectacles en el circuit professional català, demostrant la seva capacitat per desenvolupar projectes artístics de forma activa, autònoma i continuada. Companyies que es trobin en procés de creació d'un projecte teatral inèdit que tingui per objectiu ser estrenat durant el 2018, ja siguin muntatges de textos clàssics (originals o adaptacions) o bé muntatges de textos contemporanis (de nova dramatúrgia o de creació col·lectiva), sempre adaptats a les condicions tècniques i d'espai d'una de les sales del Tantarantana: Baixos22 o Àtic22.

Cada temporada la companyia presentarà un espectacle en una de les dues sales del Tantarantana amb les següents condicions:

 • 5.500€ en concepte d´ajut a la producció.
 
 • 70% del taquillatge.
 
 • Cessió durant 8 setmanes d'un espai d'assaig propi del teatre o afí al Tantarantana.
 
 • Opció de residència tècnica la setmana anterior a l'estrena en un teatre afí al Tantarantana.
 
 • Període d'exhibició de 4 setmanes, amb 20 representacions dins de la programació del Tantarantana.
 
 • Personal tècnic per al muntatge i les funcions realitzades al Tantarantana.
 
 • Formació especialitzada que recolzi i assessori cada projecte específic, compartida amb les cinc companyies per tractar temes i aspectes del procés de creació que les companyies i el teatre considerin necessaris per a la bona marxa dels cinc projectes.
 
 • Disseny, realització i seguiment d'una campanya de comunicació i difusió per a públics i premsa especifica de l'espectacle per part del departament de comunicació del teatre.
 
 • Gestió per accedir a formar part d'una gira estatal.
 
 • Recolzament per convidar als programadors d'altres espais per possibles contractacions.
 
 • Recolzament i assessorament del Tantarantana durant tot el procés de creació.
   
 • Participació en trobades, taules rodones i altres activitats generades durant el projecte 'El Cicló' en col·laboració continuada amb la resta de participants.
 

 • Compromís amb el projecte de 'El Cicló' com a vehicle de diàleg entre les companyies residents i entre les companyies i la sala.
 
 • Disponibilitat a realitzar activitats amb els altres artistes en residència.
 
 • Disponibilitat a obrir els processos de creació quan sigui convenient i previ acord amb la companyia tant a professionals com a públic general.
   

Les sol·licituds es podran presentar fins el 18 de juny de 2017, enviant el formulari d'inscripció i adjuntant una memòria en format pdf amb la informació sol·licitada més abaix, al correu electrònic Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. , especificant a l'assumpte 'Convocatòria El Cicló'. El sol·licitant rebrà un mail de confirmació de la recepció del projecte. Les sol·licituds s'hauran de presentar seguin les bases de la convocatòria, no acceptant-se les sol·licituds incomplertes.

 • Formulari d'inscripció, amb dades personals de tots els membres de la companyia.
 
 • Carta motivació especificant l'interès de presentar-se a aquesta convocatòria i les  línees estratègiques de la companyia per als propers tres anys.
 
 • Memòria del projecte que es proposa per la temporada 2017-18.
 
 • Trajectòria dels creadors i de la companyia.
 
 • Documentació addicional: material gràfic, recull de premsa i enllaç de vídeos d'una selecció de com a mínim tres projectes anteriors de la companyia.
 

La selecció anirà a càrrec d'un comitè format per l'equip de direcció del Tantarantana, amb la participació d'un director professional vinculat a la direcció artística. Es tindran en compte els següents criteris:

 • Que siguin projectes inèdits i no estrenats.
 
 • Qualitat artística, contrastada a través dels currículums dels creadors i de la trajectòria de la companyia.
 
 • Que hi hagi implícita una investigació i voluntat per crear nous formats escènics.
 
 • Que l'espectacle pugui adaptar-se a les infraestructures tècniques dels espais del Teatre Tantarantana.
 
 • Que siguin projectes viables, amb continuïtat i caràcter professional.
 
 • Que impulsin la visibilitat de la creació escènica actual a Catalunya.
 
 • Que contingui o potencií la realització d'activitats complementàries com ara tallers, seminaris, col·loquis.
 
 • Que integrin plans de captació i fidelització de públics, establint vincles amb l'entorn on es desenvolupa el projecte.
 
 • Que estableixi plans de comunicació amb la resta de participants del programa d'El Cicló.
 
 • Que desenvolupi estratègies de difusió necessaris per complir els seus objectius i metes marcades.
   
 • Llengua representacions a Catalunya. Textos en català o traduïts al català.
 

El Tantarantana, inaugurat al 1992, és un centre de creació i investigació especialitzat en les arts escèniques i el suport a projectes artístics. Un centre recentment incorporat dintre del programa Fàbriques de Creació de l'Ajuntament de Barcelona.

El Tantarantana, equipat amb dues sales d'exhibició, és un lloc on crear espais de trobada entre persones de diverses edats, procedències, llengües i extractes socials perquè s'escoltin a través del procés de creació. Un teatre on els artistes puguin sentir-se com a casa seva, que no sigui només un aparador d'espectacles sinó un centre de creació on es puguin desenvolupar nous projectes escènics en un clima de complicitat i de confiança entre artistes, educadors i altres agents socials. Creiem que la col·laboració i l'intercanvi han de ser el fonament de la creativitat i la base per al desenvolupament d'un teatre que connecti amb la nostra ciutat amb una mirada especial sobre el nostre barri, el Raval, donant la benvinguda a nous públics amb la complicitat social de les seves mirades.

El Tantarantana i el seu equip treballa perquè la creativitat i les propostes alternatives a les arts escèniques tinguin el suport i interès dels espectadors, institucions i professionals donant cabuda amb èxit a l'oferta cultural de les nostres complicitats.

icon adults CONVOCATORIA PROGRAMA 'EL CICLÓ'

Tantarantana abre la convocatoria del programa El Cicló, donde se seleccionará a 2 compañias para el periodo que incluye las temporadas 2017/18, 2018/19 y 2019/20. El periodo de recepción de los proyectos será hasta el 18 de junio de 2017. El 30 de junio se comunicará la resolución de esta convocatoria a través de la web www.tantarantana.com y a través de nuestras redes sociales. 

EL CICLÓ, Ciclo de compañías independientes en residencia es un proyecto impulsado por el Tantarantana desde el 2014 con la voluntad de dar soporte a colectivos teatrales activos y emergentes que trabajan de forma independiente y auto gestionada. Durante años se ofrece a cada una de las cinco compañias residentes un espacio de ensayo y el acompañamiento artístico y técnico necesario para crear, producir, comunicar y difundir un espectáculo cada año, que se exhibirá dentro de la programación estable del teatro.

El objetivo de El Cicló es favorecer el proceso de búsqueda, investigación y creación de cinco compañías y así contribuir a consolidar su proceso de profesionalización facilitando el contacto con las redes de difusión y exhibición del sector teatral. También ofrece un espacio de formación y de diálogo entre las cinco compañías, las compañías y la sala, y las compañías y el público, con el fin de adquirir y consolidar durante los tres años de residencia las herramientas que utilizarán posteriormente para alcanzar nuevos objetivos en su trayectoria profesional.

Las compañías seleccionadas contarán con espacios de ensayo, producción ejecutiva, acompañiento artístico y técnico, soporte económico a la producción y apoyo para poder llevar de gira sus espectáculos. También trabajamos en residencia para desarrollar y presentar espectáculos de nueva creación unidos por la búsqueda de nuevas maneras de expresar la contemporaneidad y de relacionarse con el público antes, durante y después del espectáculo.

Un programa de tres años para compañías residentes que otorga la estabilidad, la decisión y la planificación necesaria para llevar a cabo los proyectos culturales.

Podrán optar las compañias profesionales establecidas que hayan estrenado un mínimo de tres espectáculos en el circuito profesional catalán, demostrando su capacidad para desarrollar proyectos artísticos de forma activa, autónoma y continuada. Compañias que se encuentren en proceso de creación de un proyecto teatral inédito que tenga por objetivo ser estrenado durante el 2018, ya sean montajes de textos clásicos (originales o adaptaciones) o bien montajes de textos contemporáneos (de nueva dramaturgia o de creación colectiva). Siempre adaptados a las condiciones técnicas y de espacio de una de las salas del Tantarantana: Baixos22 o Àtic22.

Cada temporada la compañia presentará un espectáculo en una de las dos salas del Tantarantana con las siguientes condiciones:

 • 5.500€ en concepto de ayuda a la producción.
 
 • 70% del taquillaje.
 
 • Cesión durante 8 semanas de un espacio de ensayo propio del teatro o afín al Tantarantana.
 
 • Opción de residencia técnica la semana anterior al estreno en un teatro afín al Tantarantana.
 
 • Periodo de exhibición de 4 semanas, con 20 representaciones dentro de la programación del Tantarantana.
 
 • Personal técnico para el montaje y las funciones realizadas en el Tantarantana.
 
 • Formación especializada que apoye y asesore cada proyecto específico, compartida con las cinco compañías para tratar temas y aspectos del proceso de creación que las compañías y el teatro consideramos necesarios para la buena marcha de los cinco proyectos.
 
 • Diseño, realización y seguimiento de una campaña de comunicación y difusión para públicos y prensa específica del espectáculo por parte del departamento de comunicación del teatro.
 
 • Gestión para acceder a formar parte de una gira estatal.
 
 • Apoyo para invitar a los programadores de otros espacios para posibles contrataciones.
 
 • Apoyo y asesoramiento del Tantarantana durante todo el proceso de creación.
   
 • Participación en encuentros, mesas redondas y otras actividades generadas durante el proyecto 'El Cicló' en colaboración con el resto de participantes.
 

 • Compromiso con el proyecto de 'El Cicló' como eje de diálogo entre las compañías residentes y la sala.
 
 • Disponibilidad para realizar actividades con los otros artistas en residencia.
 
 • Disponibilidad para abrir los procesos de creación cuando sea conveniente y con previo acuerdo de la compañia, tanto a profesionales como a público general.
   

Las solicitudes se podrán presentar hasta el 18 de junio de 2017, enviando el formulario de inscripción y adjuntando una memoria en formato pdf con la información solicitada más abajo, al correo electrónico Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. especificando en el asunto 'Convocatoria El Cicló'. El solicitante recibirá un mail de confirmación de la recepción del proyecto. Las solicitudes se tendrán que presentar siguiendo las bases de la convocatoria, no se aceptarán las solicitudes incompletas.

 • Formulario de inscripción, con datos personales de todos los miembros de la compañía.
 
 • Carta de motivación especificando el interés de presentarse a esta convocatoria y las líneas estratégicas de la compañía para los próximos tres años.
 
 • Memoria del proyecto que se propone para la temporada 2017-18.
 
 • Trayectoria de los creadores y de la compañía.
 
 • Documentación adicional: material gráfico, críticas de prensa y enlace de vídeos de una selección de como a mínimo tres proyectos anteriores de la compañía.
 

La selección estará a cargo de un comité formado por el equipo de dirección del Tantarantana, con la participación de un director profesional vinculado a la dirección artística. Se tendrán en cuenta los siguientes criterios:

 • Que sean proyectos inéditos y no estrenados.
 
 • Calidad artística, contrastada a través de los currículos de los creadores y de la trayectoria de la compañía.
 
 • Que haya implícita una investigación y voluntad para crear nuevos formatos escénicos.
 
 • Que el espectáculo pueda adaptarse a las infraestructuras de los espacios del Teatro Tantarantana.
 
 • Que sean proyectos viables, con continuidad y carácter profesional.
 
 • Que impulsen la viabilidad de la creación escénica actual en Cataluña.
 
 • Que contenga o potencie la realización de actividades complementarias como talleres, seminarios, coloquios, u otros.
 
 • Que integren planes de captación y de fidelización de públicos, estableciendo vínculos con el entorno donde se desarrolla el proyecto.
 
 • Que se establezca planes de comunicación con el resto de participantes de El Cicló.
 
 • Que se desarrollen estrategias de difusión para cumplir sus objetivos y metas marcadas.

 

 • Textos en catalán o traducidos al catalán.

 

El Tantarantana, inaugurado en 1992, es un centro de creación e investigación especializado en las artes escénicas y el apoyo a proyectos artísticos. Un centro recientemente incorporado dentro del programa Fábricas de Creación del Ayuntamiento de Barcelona.

El Tantarantana, equipado con dos salas de exhibición, es un lugar donde crear espacios de encuentro entre personas de diversas edades, procedencias, lenguas y extractos sociales para que se escuchen a través del proceso de creación. Un teatro donde los artistas puedan sentirse como en su casa, que no sea sólo un escaparate de espectáculos sino un centro de creación donde se puedan desarrollar nuevos proyectos escénicos en un clima de complicidad y de confianza entre artistas, educadores y otros agentes sociales. Creemos que la colaboración y el intercambio deben ser el fundamento de la creatividad y la base para el desarrollo de un teatro que conecte con nuestra ciudad con una mirada especial sobre nuestro barrio, el Raval, dando la bienvenida a nuevos públicos con la complicidad social de sus miradas.

El Tantarantana y su equipo trabajan para que la creatividad y las propuestas alternativas a las artes escénicas tengan el apoyo e interés de los espectadores, instituciones y profesionales dando cabida con éxito a la oferta cultural de nuestras complicidades.

 

 

Newsletter