Facebook-Tantarantana twitter-tantarantana-botton  youtube-tantarantana-botton Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.   CAT | CAS 

                                                          Logo png ciclo

 

icon adults ARRENCA EL CICLÓ, TERCERA EDICIÓ 

III CICLE DE COMPANYIES INDEPENDENTS EN RESIDÈNCIA

El CICLÓ, Cicle de Companyies independents en residència, neix amb la voluntat de donar suport als col·lectius teatrals que treballen de forma independent i autogestionada i de crear un espai de diàleg entre les diferents companyies, les companyies i la sala, i el teatre i el seu públic. Com a mostra de la seva consolidació com a projecte d'acompanyament a les companyies, en aquesta tercera edició repeteixen les cinc companyies que en van formar part l'any passat: Cia. Casa Real, La Calòrica, Ignífuga, Dara i Col·lectiu La Santa.

Un any més, les companyies comptaran amb espais d'assaig, producció executiva, acompanyament artístic, suport econòmic a la producció i recolzament per poder portar de gira els seus espectacles. Des del mes de novembre treballen en residència per desenvolupar i presentar cinc espectacles de nova creació units per la recerca de noves maneres d'expressar la contemporaneïtat i de relacionar-se amb el públic abans, durant i després de l'espectacle. 

#elCicló  

CICLOpng

"UNA CASA L'EST"

COL·LECTIU LA SANTA (Catalunya)
Del 5 al 29 de gener a Baixos22

Monica i Florentin tornen a la casa dels seus pares per buidar-la i posar-la a la venda. Una casa d'un país estranger que amaga els records i secrets familiars. Un país de l'Est, ex comunista, on s'ha decidit treure a la llum dos milions de dossiers personals, escrits per delators i col·laboradors durant l'antic règim. La casa i els dossiers acabaran submergint als germans en un viatge de tornada als seus orígens per descobrir la història de la seva família i de tot un país. I tu, obriries la carpeta que conté els secrets de la teva vida?

Dramatúrgia i direcció: Laura Mihon | Intèrprets: Arántzazu Ruiz, Adrià Olay, Pau Sastre| Ajudant de direcció: Helena López | Espai escènic: Daniel Ruiz. 

"FAIRFLY"
LA CALÒRICA (Catalunya)
De l'1 al 26 de març a Baixos22
 

La Calòrica encara el seu setè any de vida i la seva tercera participació en El Cicló preparant un espectacle (encara sense títol) sobre l'anomenada bombolla de l'emprenedoria. En un intent desesperat de maquillar les xifres de l'atur i acabar definitivament amb la consciència de classe, Govern i Mercat s'han unit per intentar demostrar que si la nostra vida professional és precària, infeliç i insatisfactòria és només per culpa de la nostra falta de "cultura emprenedora". Per això, mentre es liberalitzen els acomiadaments i es retallen els drets laborals, proliferen les campanyes d'ajut a les start-ups i els eslògans motivacionals com: "Surt a complir el teu somni" o "Sigues el teu propi cap". Va ser el mateix Kennedy qui va proclamar allò de "crisi en xinès significa oportunitat", van haver de passar uns quants anys perquè entenguéssim que ni ell ni els seus ajudants tenien gaire idea de xinès.

Intèrprets: Queralt Cassassayas, Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López, Marc Rius | Dramatúrgia: Joan Yago | Direcció: Israel Solà | Escenografia i vestuari: Albert Pascual. 

"EL JUGADOR"
IGNÍFUGA (Catalunya)
Del 5 AL 30 d'abril a Baixos22
 

El jugador no ha vingut fins aquí per jugar. El jugador forma part de la comitiva que acompanya el president rus en la seva gira europea i ha quedat atrapat en una ciutat balneari a la frontera entre Bèlgica i Alemanya. Benvinguts a Roulettenburg, un balneari que de nit es transforma en un casino on totes les nacionalitats europees van a jugar-s'hi l'ànima. Gira la ruleta. El jugador està enamorat de Polina i no té on caure mort. El jugador vol que Polina l'estimi, si cal, cobrint-la amb monedes d'or. Gira i gira la ruleta. El jugador ha de patir per ser feliç. El jugador ha d'apostar-ho tot i perdre-ho tot per sentir-se afortunat. La ruleta frena, s'atura. Zero. «Per què apostes, jugador, si no tens ni un cèntim i detestes el joc?» «Nosaltres, els russos, us entenem; però vosaltres, europeus, sou massa limitats per entendre'ns: jugo per explorar la dimensió de l'abisme... Jugo per estimar la vida.»

Dramatúrgia: Albert Pijuan (a partir d'El jugador de Fiódor Dostoievski) | Direcció: Pau Masaló | Amb Eduard Autonell, Marina Congost i Júlia Rodón. 

"VEN A FRAGUEL ROCK"  
CIA CASA REAL (Catalunya)
Del 3 al 28 de maig a Baixos22
 
En un parc temàtic dedicat als dibuixos animats dels anys vuitanta, tres personatges conviuen clandestinament a l'atracció menys visitada, Fraguel Rock. Una nit de tormenta elèctrica, quan el parc està a punt de tancar les seves portes, apareix un mort al lavabo d'aquesta atracció. Glenda, Animal i El Alegre Mariachi tindran 24 hores per descobrir l'identitat de l'assassí. O construir una coartada sòlida. O trobar una explicació versemblant. Per al seu segon espectacle dins El Cicló, la Cia Casa Real vol explorar d'una banda les convencions del teatre de gènere (investigant la manera de traduir al llenguatge teatral gèneres com el terror, el thriller o la ciència ficció), i de l'altra, els conceptes d'identitat i gènere (plantejant-se l'origen i de vegades l'absurd dels rols i els estereotips socials).
 

Dramatúrgia i direcció: Salvador S. Sánchez i Raquel Loscos López | Amb Rocío Manzano, Sara Sansuan i Laura Vila Kremer. 

DARA (Catalunya)
Del 16 d'agost al 17 de setembre a Baixos 22
 

Aquesta temporada volem apostar per una línia que, a ritme de comèdia, ens parli de coses que estan passant ara. Coses que potser encara no tenen nom però ja estan al carrer, entre nosaltres, martellejant-nos inconscientment reclamant ser descobertes. Com un pokémon. I, com els pokémons, hi ha gent que se'n riu i gent que els caça, gent que passa, o fins i tot que ho ignora, però ells estan allà i han vingut per a quedar-se. Com nosaltres. Hem vingut per dir que no sabem què passarà amb els pokémons, però que hi ha pokémons. Bé, tampoc hem vingut per dir això, però és un bon exemple. Potser això és el que fem, posar exemples de coses que poden passar, o que ja passen. Coses d'ara.

Dramatúrgia i direcció: Roc Esquius | Intèrprets: Núria Deulofeu, Bernat Mestre, Isidre Montserrat i Mireia Pàmies | Producció: Anna Juncadella. 

EL CICLÓ, PRIMERA EDICIÓ

En la seva primera edició el cicle està format per quatre produccions de teatre per a adults de les companyies Projecte NISU, TeatrodeCERCA, La Calòrica i ARSÈNIC Art Studio, i una producció de teatre infantil de la companyia Infants Terribles. Tots són col·lectius estables i amb alguns anys de trajectòria, que han demostrat la seva capacitat de desenvolupar projectes artístics de forma activa, autònoma i continuada tot i la difícil situació actual. Des de fa mesos, tots cinc treballen conjuntament amb el Tantarantana per crear un model de cicle diferent i sensible a les necessitats de les companyies independents.

PROJECTE NISU (Catalunya)
"Teenage Dream"
Del 5 de febrer a l'1 de març

JORGE-YAMAM SERRANO / TEATRO DECERCA (Catalunya)
"Camargate"
De l'11 al 29 de març

LA CALÒRICA (Catalunya)
"Sobre el fenomen de les feines de merda"
De l'1 al 26 d'abril

ARSENIC ART STUDIO (Catalunya)
"Souvenir"
Del 27 de maig al 21 de juny

INFANTS TERRIBLES (Catalunya)
"La fàbrica de les històries"
31 gener i 1 febrer | 28 febrer i 1 març | 28 i 29 març | 1, 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23, 24, 30 i 31 maig

 

EL CICLÓ, SEGONA EDICIÓ

La segona edició del CICLÒ, el Projecte de Companyies en residencia és un projecte obert a totes les companyies catalanes, i en aquesta temporada repeteixen La Casa Real i La Calòrica i s'estrenen tres companyies noves: Col·lectiu La Santa, La Ignífuga i Dara. Aquestes companyies comptaran amb espais d'assaig, producció executiva, acompanyament artístic, una ajuda econòmica a la producció i el recolzament per poder portar de gira els seus espectacles.

KOHLHAAS de CIA. LA IGNÍFUGA (Catalunya) 
Del 2 al 27 de març a Baixos22
Kohlhaas, una discussió festiva sobre la idea de revolució. Fins quan podrem aguantar abans d'agafar les armes?

MARS JOAN de DARA (Catalunya) 
Del 30 de març al 24 d'abril a Baixos22
Un home vol anar a Mart per no tornar. El seu entorn riu, plora i es remou. I un reality està a punt per cobrir-ho tot.

17 SIMPÀTIQUES MANERES D'ACABAR AMB EL CAPITALISME de CIA CASA REAL (Catalunya) 
Del 27 d'abril al 22 de maig a Baixos22
Fàcils, divertides i fins i tot relativament viables per posar en pràctica durant el congrès del Fons Monetari Internacional.

EL PROFETA de LA CALÒRICA (Catalunya)
Del 1 al 26 de juny a Baixos22
Aparicions,transplantaments de cor i miracles. Una història sobre els visionaris i la fe.

QUAN ACABI LA NIT del COL·LECTIU LA SANTA (Catalunya)
Del 31 d'agost al 25 de setembre a Baixos 22
Cap personatge està a punt de morir, però tots moriran algun dia. I tu, com et distreus de la certesa que no ets immortal?


ACTIVITATS PARAL·LELES
LA FESTA DEL CICLÓ | 15 de febrer
LA CONFERÈNCIA DEL CICLÓ | Març
EL CONCERT DEL CICLÓ | Maig
EL VERMUT DEL CICLÓ | Setembre

 

 

  

 

Agost 2017
L M X J V S D
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Newsletter

Logo png ciclo

convocatoria tancada

convocatoria espectacles baixos

PUBLI CAMPANYA ESCOLAR